Možno by som mohla hneď na začiatok prezradiť o sebe malé tajomstvo

Ahojte, volám sa Natália a v blízkej dobe sa tu budeme stretávať častejšie. Som obyčajné 20 ročné dievča, no predsa je na mne niečo zvláštne. Niečo, prečo sa za mnou ľudia na ulici otáčajú. Sú to moje vlasy. Sú dlhé 68 centimetrov, sú zdravé, husté, lesklé a krásne.

Ale cesta k nim bola dlhá, náročná a plná prekážok. Nie vždy som ich mala takto dlhé. Keby mi pred pár rokmi niekto povedal, že budem mať takéto vlasy, asi by som sa tomu z chuti zasmiala. Vtedy mi vlasy dorástli maximálne po lopatky a už som sa musela dať ostrihať, pretože vlasy boli suché, lámavé s rozštiepenými končekmi. Potom som sa im začala viac venovať, pochopila som, kde robím chyby a napravila som ich. Výsledkom sú vlasy, ktoré mi každý chváli.

Vždy som snívala o dlhých a krásnych vlasoch. Źiarlila som na zlatovlásku a závidela Rapunzel z tej preslávenej rozprávky. Potom som si povedala: „veď aj ty také môžeš mať!“. A začala som sa zaujímať o vlasovú problematiku. Študovala som články v rôznych jazykoch a nielen o starostlivosti, ale aj o chemickom zložení vlasov, aby som lepšie pochopila čo potrebujú a čo im škodí. Robila som veľké chyby. Keď som bola mladšia, nevedela som sa nájsť. Neustále som menila farbu vlasov. Prešla som si čiernou, hnedou, blond aj červenou a moje vlasy to farbenie nezvládali, i keď som sa k nim snažila byť šetrná. Teraz si tiež farbím vlasy, na blond, no na ich stave sa farbenie už nijako nepodpisuje.

Niektorí ľudia si myslia, že starostlivosť o ne ma stojí veľa peňazí. Nestojí, stoja ma len veľa času. Som iba obyčajný smrteľník, takže si nemôžem dovoliť profesionálne výrobky, drahé regeneračné procedúry ani iné špeciálne kúry. Používam bežne dostupnú kozmetiku a dodržiavam zásady, za ktoré sú mi moje vlasy vďačné. O tých vám na tomto blogu porozprávam trošku neskôr.

Niektoré moje kamarátky si zase myslia, že si vlasy vôbec nestrihám. To tiež nie je pravda. Nestrihám sa síce každých 6 týždňov, ako odporúčajú mnohí kaderníci, no každé 3 mesiace sa rozlúčim s centimetrom odrezaných vláskov. Aj pri tej najlepšej starostlivosti to niektoré končeky jednoducho vzdajú a jediným riešením sú nožničky. Podstrihnutím končekov predĺžite život ostatným vlasom, keďže vlas zbavíte poškodených miest a tak bude môcť výživa smerovať tam, kde je to naozaj potrebné.

Možno by som mohla hneď na začiatok prezradiť o sebe malé tajomstvo. Už 11 rokov som vegetariánka. Najmä posledné dva roky sa snažím jesť zdravšie, teda jesť veľa ovocia a surovej zeleniny. Najmä tej surovej, pretože má veľa vitamínov, minerálov a proteínov, a to všetko vlasy potrebujú. Odkedy som prešla na tento vitariánsky štýl stravovania, moje vlasy sú oveľa krajšie, rastú rýchlejšie a vyžaruje z nich zdravie. Je všeobecne známe, že vitariánky takmer vôbec nestarnú.

Nabudúce vám preto prezradím z čoho sa naše vlásky skladajú, čo potrebujú pre zdravie a pevnosť, a v ktorom ovocí a zelenine ich môžeme nájsť. A tiež v akom množstve, lebo aj to je dôležité. A možno budete potom prekvapené, keď zistíte, že vďaka obyčajnej kapuste sa vám tááák krásne lesknú vlasy.

Som si istá, že spolu dosiahneme akýkoľvek cieľ, ktorý si stanovíme :)

Blog by Natália Fraňová :)

Komentáre

Obrázok používateľa kaja
kaja

Ahoj Natália,

chcem sa spýtať teda čo presne vlásky potrebujú nato aby boli fakt dlhé. Ja mám kučeravé po ramena dlhé vlasy. Úprimne moja dĺžka vlasov sa absolutne nemení a mám ju niekoľko rokov. Strašne sa mi páčia dlhé vlasy, ale ani predlžovanie vlasov nie je najzdravšia voľba. Stačilo by mi keby takých 10 centimetrov narástli :). Vopred ďakujem za radu

Pridať nový komentár

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.