5 tipov proti štiepeniu končekov

Obrázok

5 tipov proti štiepeniu končekov
Máte problém so štiepením končekov vlasov? My vám pomôžeme. Máme pre vás 5 tipov ako tomuto problému zabrániť, aby vaše vlasy ostali zdravé.

1. Vhodná posteľ
Hlavne v noci, keď sa v posteli obraciame z jednej strany na druhú a vlasy sa šúchajú o obliečky sa môže stať, že tým vznikne štiepenie vlasov. Aby ste tomu zabránili je vhodné používať saténové obliečky. Tieto do podstatnej miery zamedzujú štiepeniu spôsobeného šúchaním, trením. Pomôcť môže aj to, ak si na noc vlasy zapletiete do ľahkého vrkoča na bok.

Obrázok

2. Správny účes
Podobne ako v noci, aj cez deň sa vlasy neustále trú a šuchajú o oblečenie, autosedačku a pod. Dlhé vlasy takto môžu byť postihnuté štiepením rovnako ako aj vlasy po plecia, ktoré sú ohrozené už len samotným kontaktom s plecami. Ak teda vaše vlasy sú náchylné na štiepenie, je dobré mať správny účes. Pomôcť môžu drdoly alebo vrkoče – aspoň na najkritickejšie chvíle dňa, ako napríklad pri dlhšom šoférovaní.

Obrázok

3. Šetrný styling
Používanie tepelného stylingu ako žehlenie, kulmovanie, ale aj príliš nešetrné, surové česanie môže podporovať vznik štiepenia. Preto voľte čo najšetrnejšie metódy, čo najnižšiu teplotu, vhodné hrebene, ale najmä kefy.

Obrázok

4. Starostlivosť a ochrana s pomocou olejov
Vhodné vlasové oleje zásobujú vlasy až do končekov s potrebnou vlhkosťou a výživnými látkami a tak ich posilňujú a chránia. Z toho dôvodu je takýto produkt v boji proti štiepeniu veľmi dôležitý. Najlepší je arganový olej alebo prípravky s jeho obsahom. Tento dokáže naozaj zázraky.

Obrázok

5. Kaderník
Aj keď to možno nechcete počuť: Pravidelne navštevujte kadernícky salón. Pravidelné strihanie, upravovanie končekov vlasov vám zabezpečí to, že vlasy ostanú zdravé a štiepenie nebude mať žiadnu šancu :)

Obrázok

Pridať nový komentár

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.