Ako podporiť rast vlasov

Obrázok

Ako podporiť rast vlasov?

1. Zmeňte svoj jedálniček 
Strava je pre rast vlasov veľmi dôležitá. Musíte jesť dostatočné množstvo železa, vitamínu B, zinku a bielkovín. Železo obsahujú najmä potraviny ako ovsené vločky, goji, ovocie (jablká, jahody, čučoriedky, hrozno, maliny) a zelenina (zeler, šaláty, špenát, paradajky, cibuľa a pór). Ku krásnej dlhej hrive vám dopomôže aj pohár červeného vína, samozrejme odporúčame s mierou :)

2. Zabráňte upchávaniu vlasových folikul 
Špina, mastnota a produkty na úpravu vlasov môžu upchávať folikuly, čo bráni zdravému rastu vlasov. Aby ste tomu zabránili, nechajte svoje vlasy oddýchnuť od stylingových prípravkov – spoluvinníkmi sú aj suché šampóny a púdre na objem vlasov.

3. Detoxikácia je dôležitá
Raz týždenne použite detoxikačný šampón na vlasy, čím dôkladne očistíte a odstránite prebytočný maz. 

4. Šálka kávy pre vaše vlasy
Káva vzpruží nielen vaše telo, ale kofeín dodá energiu aj vašim vlasom. Podľa nemeckých vedcov z univerzity v meste Lübeck, kofeín môže urýchliť rast vlasov až o 25% a blokuje negatívne účinky DHT. Bohužiaľ pitie nepomôže. Môžete vyskúšať kofeínový šampón alebo si do domácej masky primiešať pár lyžičiek kávy. 

5. Masírujte pokožku hlavy
Pokožka hlavy je vstupnou bránou pre zdravé vlasy, preto jej treba venovať špeciálnu pozornosť. Masáž stimuluje krvný obeh, podporuje malé krvné cievy, ktoré sú dôležité pre zdravé vlasové folikuly.

6. Menej je viac
Aj v prípade zdravých vlasov platí, že všetkého veľa škodí. Do tejto kategórie spadá príliš časté umývanie, fénovanie, žehlenie, či farbenie vlasov. Takisto aj nadmerné vystavovanie intenzívnemu slnku môže mať negatívny vplyv na rast vašich vlasov.

Obrázok

Pridať nový komentár

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.