Zázrak na suché vlasy priamo z vašej kuchyne

Obrázok

Zázrak na suché vlasy priamo z vašej kuchyne

Máte suché vlasy, ktoré sa stanú krepovité a rozštiepené po každom umytí? Nebojte sa, pretože existuje skvelý spôsob, ako to vyriešiť!


A dokonca nemusíte chodiť ani nikam ďaleko, stačí vám jedna „prísada“ z vašej kuchyne- olivový olej.

Obrázok

Olivový olej nielenže pomáha pri liečbe suchých a rozštiepených končekov, dokonca aj zvyšuje kvalitu vašich vlasov! Ponúka perfektnú kombináciu výživy a obnovy vašich vlasov a tým dokáže dodať prirodzený lesk a zároveň obnoviť hrúbku vlasu a znížiť lámavosť. Má schopnosť vlasy posilniť a zlepšiť ich pružnosť. 
Obrázok
Olivový olej ako stimulant vlasovej pokožky
Olivový olej sa používa na masírovanie pokožky hlavy a vlasov, pretože poskytuje výživu a ozdravuje pokožku hlavy. Tým robí vlasy zdravšie a ľahšie ovládateľné. Oleje, ako je olivový, pomáhajú hydratovať suché a krehké vlasy, prirodzeným spôsobom. Pre lepší efekt, môžete pridať malé množstvo olivového oleja do stylingových prípravkov, to dodá vašej korune krásy neodolateľný lesk.

Šampón s olivovým olejom
Olivový olej má prirodzenú schopnosť omladiť vaše vlasy a udržať ich hydratované. Existuje množstvo šampónov obsahujúcich olivový olej ako hlavnú zložku. Na rozdiel od klasického oleja, olivový extrakt z listov je rovnako prospešný pre zvýšenie rastu vlasov a urobí ich mäkké a poddajnejšie. 

Liečba horúcim olejom
Vezmite ¼ šálky olivového oleja a ohrejte ju v mikrovlnnej rúre. Pomaly nalejte olej opatrne cez hlavu a jemne masírujte na vlasovú pokožku. Uistite sa, že ste použili dostatočné množstvo olivového oleja tak, aby vlasy a pokožka hlavy boli dostatočne nasýtené olejom. Nechaj pôsobiť pol hodiny a umyte vlasy výživným šampónom.

Maska z olivového oleja a vajec
Pri tejto liečbe, budete musieť použiť ďalšie „prísady z vašej kuchyne“, ako sú olúpané uhorky a vajcia. Vajcia sú bohaté na bielkoviny, a tým dokážu poslniť poškodené vlasy. Uhorky pomáhajú odstrániť zvyšky oleja a stopy šampónu. Zmiešajte 1 vajce, ½ olúpané a nakrájané uhorky a 4 lyžice olivového oleja v mixéri a zmes nanášajte kefou na vlasy. Nechaj pôsobiť 10 až 20 minút a umyte dvakrát výživným šampónom.

Obrázok

Doba liečby sa môže líšiť a závisí od rozsahu poškodenia vašich vlasov. Ak sú vaše vlasy veľmi krehké a suché, mali by ste nechať olej pôsobiť po dobu najmenej 45 minút, alebo dokonca cez noc. Na liečbu menej poškodených stačí 15 až 30 minút a požadovaný výsledok sa dostaví. 

Takže áno, začnite používať olivový olej a vaše vlasy budú „ako nové.“ :) Nezabudnite sa podeliť s výsledkom v komentároch! 

Pridať nový komentár

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.